Parkettás mester XVI. kerület

Parketta lerakás XVI. kerület Akácos út

2019. szeptember 30. - makacstomi

Parketta lerakás XVI. kerület Akácos út


Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Akácos út, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácos út vonzáskörzetében garanciával, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta megkövetelt kopásállósága nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk néhány tanácsot.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára a következő folyamatot követve elterjedt. • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás-átrakás XVI. kerület Akácos út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak különleges parkettát szabad alkalmazni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes tapadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés XVI. kerület Akácos út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási minták XVI. kerület Akácos út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XVI. kerület Akácos út


A résbe faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése XVI. kerület Akácos út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé XVI. kerület Akácos út


Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtéshez csupán másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen túlmenően tanácsos olyan fajtákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

Régi parketta típusok XVI. kerület Akácos út

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési formákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.A parketta rendben tartása XVI. kerület Akácos út
A parketta anyaga még feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása kitűnő, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor mihamarabb fel kell itatni. Legfeljebb éppenhogy nedves felmosófejjel szabad megtisztítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, eképpen elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás mögé bejutott pöttyök eltávolítása testreszabott tisztítószerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után eltüntethető, azonban utána tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge vethető be, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása XVI. kerület Akácos út környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem megfelelő a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

öreg parketta átrakása XVI. kerület Akácos út

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felszedése után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység befejező eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.

 

 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ennélfogva elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben bölcs választás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 • A régi parketta elemei idővel teljesen kiszáradtak, és jókora térköz alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc odaerősítése elengedett, így már már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.

 

 • A parketta hézagjainak tömítése gyakran elégséges, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen biztos technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a felszedéssel és újbóli lerakással védhető ki.

 

 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, azonban a régi parkett újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Akácos út régiójában, valamint parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácos út vonzáskörzetében garanciavállalással, fix parketta átrakás árakkal.

Parketta lerakás XVI. kerület Akácos utca

Parketta lerakás XVI. kerület Akácos utca


Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Akácos utca, parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácos utca vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 • a használat módja (pl. nappali)


A parketta előírt keménysége nagyban függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta elemek fektetése inkább a lentiek szerint zajlik. • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak teljesen simának kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában szokásos. Az aljzatra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

parketta javítás XVI. kerület Akácos utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát szabad ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a parketta alatt vezetett fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kellő ragadást a portól megszabadított beton garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. oldószeres ragasztóval. Juhar parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra XVI. kerület Akácos utca

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, a parkett egyenes síkját zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag XVI. kerület Akácos utca

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás XVI. kerület Akácos utca


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

parketta rögzítése XVI. kerület Akácos utca

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez XVI. kerület Akácos utca


Tekintve, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtésre csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül érdemes olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta fajták XVI. kerület Akácos utca

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta. • Többrétegű: rendszerint 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási formákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.A parketta takarítása XVI. kerület Akácos utca
A parketta fája tudniillik legyártott formájában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, viszont a bő vizes felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor mihamarabb fel kell törölni. Csakis éppenhogy nedves moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ezzel megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó leírása szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával azonnal a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia mögé bejutott pecsétnyomok törlése a célra kialakított tisztítószerrel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel nagyon rövid idejű áztatás után feloldható, de ezután javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon alkalmazható, de ezek csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XVI. kerület Akácos utca környékén?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással való stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem megfelelő a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

öreg parketta átrakása XVI. kerület Akácos utca

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység záró eleme az ismét leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okoknál fogva.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, ennélfogva lehet, hogy elengedhetetlen több darab pótlása, ilyenkor racionális döntés lehet az elemek átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 • A korábban lerakott lécek idővel vetemedtek, és túl nagy nyílás formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc odaszögezése kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.

 

 • A parketta üregeinek tömítése gyakran elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, viszont az igazán biztos technológia a parketta felbontása és visszarakása.

 

 • A parketta mozgása hatásos módon a felszedéssel és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 • Az átrakás azért is javasolt, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, emiatt a régi parkett újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Megfizethető parketta lerakás XVI. kerület Akácos utca környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácos utca övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta átrakás árakkal.

Parketta lerakás XVI. kerület Akácfa utca

Parketta lerakás XVI. kerület Akácfa utca


Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Akácfa utca, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácfa utca területén garanciavállalással, fix parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta betartandó keménysége nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két ötletet.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon történik. • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás XVI. kerület Akácfa utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak speciális parkettát engedélyezett ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló adhéziót a portól megszabadított beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.

sima parketta lerakási minta XVI. kerület Akácfa utca

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag XVI. kerület Akácfa utca

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás XVI. kerület Akácfa utca


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, ezután szegőléccel takarjuk le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta dilatációs hézag


Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé XVI. kerület Akácfa utca


Mivel a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül érdemes olyan anyagú parkettákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta fajták XVI. kerület Akácfa utca

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: túlnyomórészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési formákat tesznek lehetővé. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.A parketta takarítása XVI. kerület Akácfa utca
A parketta fája tudniillik legyártott formájában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása rendben van, de a bő vizes felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csakis kis mértékben nedves felmosófejjel szabad megtisztítani a padlót, hogy elkerüljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással végrehajtható, ennek köszönhetően megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket használja hozzávetőlegesen 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá bekerült foltok eltávolítása hozzáillő vegyszerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, azonban ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület Akácfa utca területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

régi parketta átrakása XVI. kerület Akácfa utca

A parketta átrakás gyors leírása

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat befejező lépése az újonnan leragasztott parketta felcsiszolása és három rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat több darab cseréje, ilyen esetben bölcs döntés lehet a lécek átrakással végrehajtott megerősítése.

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt vetemedtek, és túl nagy nyílás alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaerősítése nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 • A parketta üregeinek kitöltése időnként elegendőnek bizonyulhat, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen biztos technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felbontással és újbóli lerakással oldható meg.

 

 • Az átrakás azért is ajánlott, mert idővel a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, emiatt a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Olcsó parketta lerakás XVI. kerület Akácfa utca vonzáskörzetében, ezen kívül parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Akácfa utca területén garanciával, fix parketta átrakás árakkal.

Parketta lerakás XVI. kerület Ajak utca

Parketta lerakás XVI. kerület Ajak utca


Kedvező árú parketta lerakás XVI. kerület Ajak utca, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ajak utca területén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Emiatt figyelembe kell venni:

 • a felhasználás helye (pl. étterem)

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak fektetése inkább az alábbi módokon zajlik. • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt. • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

parketta javítás XVI. kerület Ajak utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát szabad fektetni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a padló alatt fekvő fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, különben a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló adhéziót a portól megszabadított beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval szokásos.

parketta leragasztása XVI. kerület Ajak utca

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag XVI. kerület Ajak utca

 

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XVI. kerület Ajak utca


A résbe faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal valósítható meg.

parketta rögzítése XVI. kerület Ajak utca

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez XVI. kerület Ajak utca


Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtés fölé csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Emellett ajánlott olyan parketta fafajtákat alkalmazni, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták XVI. kerület Ajak utca

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: javarészt 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási mintákat kínálnak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.A parketta tisztítása XVI. kerület Ajak utca
A parketta fája ugyanis elkészült állapotában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta bő vizes felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor rögtön fel kell itatni. Pusztán alig nedves felmosóronggyal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, eképpen meggátolhatjuk a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás mögé bekerült pecsétnyomok törlése testreszabott tisztítószerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, viszont utána javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon vethető be, azonban a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület Ajak utca területén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy területen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem megfelelő a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása XVI. kerület Ajak utca

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különböző okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, emiatt szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet az elemek átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására vetemedtek, és tekintélyes rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa odaszögezése meglazult, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.

 

 • A parketta üregeinek kitöltése időnként kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, de a valóban megbízható technológia a parketta felszedése és visszarakása.

 

 • A parketta dilatációja eredményesen a felszedéssel és visszarakással küszöbölhető ki.

 

 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Kedvező árú parketta lerakás XVI. kerület Ajak utca környékén, emellett parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ajak utca környékén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Parketta lerakás XVI. kerület Ágota utca

Parketta lerakás XVI. kerület Ágota utca


Kedvező árú parketta lerakás XVI. kerület Ágota utca, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ágota utca övezetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta betartandó kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy-két tippet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve zajlik. • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt. • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

parketta javítás XVI. kerület Ágota utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak speciális parkettát szabad lerakni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes ragadást a portalanított beton szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta járólap illesztés XVI. kerület Ágota utca

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási minták XVI. kerület Ágota utca

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakásaA hézagba faékeket kell rakni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése XVI. kerület Ágota utca

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé XVI. kerület Ágota utca


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül javasolt olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok XVI. kerület Ágota utca

 

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta. • Többrétegű: általában két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.A parketta tisztítása XVI. kerület Ágota utca
A parketta anyaga még elkészült formájában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása kitűnő, de a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Csak kis mértékben nedves felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a burkolatot, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása pasztázással elvégezhető, ennek köszönhetően megelőzhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veti be durván félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá bejutott flekkek törlése megfelelő vegyszerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után megszüntethető, azonban ezután érdemes szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge lehet az ellenszer, azonban a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása XVI. kerület Ágota utca övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A régi parketta darabjai idővel összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló mozog, így már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása XVI. kerület Ágota utca

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és három rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, ezért lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyenkor bölcs elhatározás lehet a lécek átrakással elvégzett megerősítése.

 

 • A jó régen lefektetett darabok idővel összeszáradtak, és hatalmas nyílás jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló leszorítása meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció teljesítéséhez.

 

 • A parketta hézagjainak kitöltése nem ritkán elégséges, akár tartós megoldás lehet, ellenben az igazán garantált technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 • A parketta mozgása eredményesen a eltávolítással és visszarakással védhető ki.

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.Megfizethető parketta lerakás XVI. kerület Ágota utca területén, emellett parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ágota utca övezetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

Parketta lerakás XVI. kerület Ágoston Péter utca

Parketta lerakás XVI. kerület Ágoston Péter utca


Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Ágoston Péter utca, parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ágoston Péter utca övezetében garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a fektetés helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt keménysége jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk néhány tanácsot.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása többnyire a következő folyamatot követve zajlik.
 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon szokásos. Az aljzatra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

parketta javítás XVI. kerület Ágoston Péter utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak speciális parkettát engedélyezett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló rögzítése oldószeres ragasztóval szokásos.

parketta leragasztása XVI. kerület Ágoston Péter utca

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási módok XVI. kerület Ágoston Péter utca

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakásaA résbe faékeket kell tenni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, majd takaróléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

parketta rögzítése XVI. kerület Ágoston Péter utca

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtéshez XVI. kerület Ágoston Péter utca


Mivel a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre csupán másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Emellett javasolt olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták XVI. kerület Ágoston Péter utca

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta. • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle fektetési formákat kínálnak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.A parketta tisztítása XVI. kerület Ágoston Péter utca
A parketta fája már legyártott formájában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, azonban a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csakis kis mértékben nedves felmosófejjel megengedett feltakarítani a parkettát, hogy kiküszöböljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása olajozással elvégezhető, eképpen kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá becsöppent pecsétnyomok eltávolítása hozzáillő tisztítószerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de utána érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge alkalmazható, de ezek csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása XVI. kerület Ágoston Péter utca régiójában?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

régi parketta átrakása XVI. kerület Ágoston Péter utca

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az ismét leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta könnyen károsodik, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.

 

 • A parketta nagy felületen sérült meg, ebből adódóan elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ilyenkor ésszerű elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.

 

 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és hatalmas térköz keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa odaszögezése elengedett, így már már túl gyenge a feladata ellátásához.

 

 • A parketta réseinek kitöltése gyakran elég lehet, akár tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és újbóli lerakással szüntethető meg.

 

 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert ahogy öregszik, a parketta más árnyalatot vesz fel, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, de a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Olcsó parketta lerakás XVI. kerület Ágoston Péter utca területén, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ágoston Péter utca vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

Parketta lerakás XVI. kerület Ady Endre utca

Parketta lerakás XVI. kerület Ady Endre utca


Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Ady Endre utca, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ady Endre utca övezetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:


A parketta szükséges kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk néhány tippet.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve történik. • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt. • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

tölgy parketta átrakása XVI. kerület Ady Endre utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad alkalmazni.

A legtöbb parketta nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a parketta alatt futó fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló adhéziót a portalanított aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Juhar parketta rögzítése oldószeres ragasztóval szokásos.

sima parketta lerakási minta XVI. kerület Ady Endre utca

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási minták XVI. kerület Ady Endre utca

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás XVI. kerület Ady Endre utca


A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal garantálható.

régi parketta felszedése XVI. kerület Ady Endre utca

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre XVI. kerület Ady Endre utca


Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtésre csupán 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül tanácsos olyan anyagú parkettákat választani, amelyek nem mennek össze.

Régi parketta típusok XVI. kerület Ady Endre utca

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Ez lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat kínálnak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.A parketta takarítása XVI. kerület Ady Endre utca
A parketta anyaga még elkészült formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása jó megoldás, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Pusztán alig vizes moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása olajozással megoldható, ilyen módon meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza nagyjából 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá becsöppent pecsétnyomok eltüntetése megfelelő tisztítószerrel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel 2-3 perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon alkalmazható, azonban a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület Ady Endre utca környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása XVI. kerület Ady Endre utca

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot. A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, ennélfogva lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyen esetben racionális választás lehet az elemek átrakással elvégzett stabilizálása.

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és jókora rés jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése nem tölti be a funkcióját, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 • A parketta réseinek kiöntése nem ritkán elég lehet, akár időtálló eljárás, de az igazán megbízható technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a felszedéssel és újbóli lerakással védhető ki.

 

 • A parketta átrakása azért is javallott, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, de a régi parkett ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Ady Endre utca környékén, ezen kívül parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ady Endre utca környékén garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Parketta lerakás XVI. kerület Ábra utca

Parketta lerakás XVI. kerület Ábra utca


Olcsó parketta lerakás XVI. kerület Ábra utca, parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ábra utca környékén garanciavállalással, korrekt parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 • a fektetés helye (pl. étterem)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma napjainkban ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta elemek lerakása többnyire a következő folyamatot követve zajlik.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában történik. A betonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás-átrakás XVI. kerület Ábra utca

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát szabad ragasztani.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A szükséges ragadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra XVI. kerület Ábra utca

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok XVI. kerület Ábra utca

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás XVI. kerület Ábra utca


A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd takaróléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése XVI. kerület Ábra utca

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez XVI. kerület Ábra utca


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtés fölé csupán másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül ajánlott olyan parketta fafajtákat alkalmazni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta fajták XVI. kerület Ábra utca

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási mintákat tesznek lehetővé. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.A parketta rendben tartása XVI. kerület Ábra utca
A parketta fája már legyártott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása rendben van, viszont a bő vizes felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csak éppenhogy nedves felmosóronggyal szabad megtisztítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ezzel megelőzhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia mögé bekerült pacák törlése hozzáillő vegyszerrel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, viszont ezután javasolt szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge lehet az ellenszer, de ezek csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása XVI. kerület Ábra utca környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása XVI. kerület Ábra utca

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az ismét leragasztott parketta polírozása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okok miatt.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, emiatt szükségessé válhat jónéhány léc pótlása, ilyenkor bölcs választás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.

 

 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és óriási rés formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása kitágult, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 • A parketta réseinek tömítése időnként elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felbontással és visszarakással szüntethető meg.

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, ennek megfelelően a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.Pénztárca kímélő parketta lerakás XVI. kerület Ábra utca környékén, emellett parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület Ábra utca területén garanciavállalással, korrekt parketta átrakás árakkal.

Régi parketta felújítása Rákosi út

Régi parketta felújítása Rákosi út

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út területén, valamint parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út régiójában?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Rákosi út vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákosi út környékén)
 2. Anyagbeszerzés Rákosi út
 3. Brazil teak parketta hézagtalanítás Rákosi út
 4. Tölgy parketta lakkozás Rákosi út
 5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
 6. Merbau parketta javítása Rákosi út
 7. Dió parketta átrakása Rákosi út
 8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
 9. Gyertyán parketta szegőléc felrakása Rákosi út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, de kicsivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik lágy tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és játszva kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a fa természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében jóval tartósabb és jobban takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa struktúráját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb problémából nehezen elhárítható komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat általában a parketta láttán tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Rákosi út területén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének kiválasztásánál szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek dacára egy sötét parketta kellemes atmoszférát teremthet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út övezetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parkettázás Rákosi út


Pénztárca kímélő parkettázás Rákosi út, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása inkább a következő folyamatot követve gyakoribb. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Rákosi út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Rákosi út


A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és takaróléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül érdemes olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta fajták Rákosi út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta. • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási formákat tesznek lehetővé. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.A parketta takarítása Rákosi út
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása jó megoldás, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor mihamarabb fel kell törölni. Legfeljebb alig nedves felmosófejjel szabad feltakarítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, így megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veti be hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Ha a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá becsöppent flekkek eltüntetése testreszabott tisztítószerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása Rákosi út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő vakpadló elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor bölcs döntés lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és óriási hézag alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaerősítése kitágult, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

 • A parketta réseinek kiöntése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, de a valóban biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 • A parketta mozgása célravezetően a eltávolítással és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek megfelelően a régi parkett ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.Parkettás mester Rákosi út

Kedvező árú parketta csiszolás Rákosi út területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (Rákosi út területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással vállaljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákosi út övezetében)
 2. Anyagbeszerzés Rákosi út
 3. Jatoba parketta hézagtalanítás Rákosi út
 4. Doussie parketta csiszolás Rákosi út
 5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
 6. Tölgy parketta javítása Rákosi út
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Rákosi út
 8. Kanadai juhar parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
 9. Nyír parketta szegélyezés Rákosi út
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa tónusát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, azonban egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták bővítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben strapabíróbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért Rákosi út környékén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét parketta kellemes hangulatot teremthet tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának megtartására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út régiójában garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Rákosi út régiójában.

Parketta lerakás Rákosi út


Olcsó parketta lerakás Rákosi út, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon elterjedt. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad fektetni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, így a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes adhéziót a pormentesített beton garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Rákosi út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Rákosi út


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

parketta rögzítése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtéshez kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Rákosi út

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.A parketta rendben tartása Rákosi út
A parketta anyaga még elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azon nyomban fel kell itatni. Pusztán kis mértékben nedves felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, így meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veti be durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bekerült pöttyök törlése arra alkalmas vegyszerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása Rákosi út

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ilyen esetben racionális döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és tekintélyes üreg keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátásához.

 

 • A parketta üregeinek kiöntése sokszor elég lehet, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.Megfizethető parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Kedvező árú parketta csiszolás Csömöri út területén, emellett parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út területén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út környékén?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Csömöri út környékén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Csömöri út övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Csömöri út
 3. Jatoba parketta hézagtalanítás Csömöri út
 4. Tigerwood tigrisfa parketta csiszolás Csömöri út
 5. Gyertyán parketta ragasztás Csömöri út
 6. Jávor parketta javítása Csömöri út
 7. Jatoba parketta lerakása Csömöri út
 8. Doussie parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
 9. Rózsafa parketta szegélyezés Csömöri út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Csömöri út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa karakterét úgy, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben tartósabb és könnyebben takarítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bármilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. hézagot), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy enyhébb problémából sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a javítás ráfordítása a többszöröse az időben lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Csömöri út övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Csömöri út vonzáskörzetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út környékén garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Csömöri út


Olcsó parkettázás Csömöri út, parketta felújítás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta darabjainak lerakása jobbára az alábbi módokon elterjedt. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő ragadást a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Csömöri út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Csömöri út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakásaA résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, majd takaróléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta dilatációs hézag


A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Tekintve, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtésre kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Csömöri út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.A parketta tisztítása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csak alig vizes felmosófejjel megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült pöttyök eltüntetése hozzáillő padlófényezővel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel erősen megkoptak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis ennek során a parketta könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okok miatt.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, így elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyenkor racionális döntés lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és túl nagy hézag keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa leszorítása elengedett, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.

 

 • A parketta hézagjainak kitöltése sokszor elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felbontással és újbóli lerakással oldható meg.

 

 • A parketta átrakása azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Megfizethető parketta csiszolás Csömöri út övezetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út övezetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út területén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Csömöri út övezetében)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Csömöri út környékén)
 2. Anyagbeszerzés Csömöri út
 3. Tölgy parketta hézagtalanítás Csömöri út
 4. Merbau parketta lakkozás Csömöri út
 5. Jávor parketta ragasztás Csömöri út
 6. Jarrah parketta pótlása Csömöri út
 7. Rózsafa parketta átrakása Csömöri út
 8. Cseresznye parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
 9. Kempas parketta szegőléc felrakása Csömöri út
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás Csömöri út Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is ápolható, azonban kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés járni rajta, mert finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és jól megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal időtállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. rést), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő problémából komolyabb gikszer legyen, ugyanis a legtöbb esetben a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az időben elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket általában az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Csömöri út környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta barátságos hangulatot kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az éppen futó akcióinkat is. Ajánlásaink a felújított parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás Csömöri út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Csömöri út környékén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral. Olcsó parketta lerakás Csömöri út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Csömöri út környékén.

Parketta lerakás Csömöri út


Olcsó parketta lerakás Csömöri út, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, viszont a parketta elemek fektetése inkább a lentiek szerint elterjedt. • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát engedélyezett fektetni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást a portól megszabadított aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés Csömöri út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Csömöri út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Csömöri út


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

parketta dilatációs hézag


Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Csömöri út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási formákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.A parketta rendben tartása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, és érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor azonnal el kell távolítani. Pusztán éppenhogy vizes moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy megelőzzük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ennek köszönhetően kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült foltok törlése hozzáillő tisztítószerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a WU2 sampon alkalmazható, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, emiatt elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben okos választás lehet az elemek átrakással való megerősítése.

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt vetemedtek, és tekintélyes nyílás formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc leszorítása nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció teljesítéséhez.

 

 • A parketta réseinek kiöntése nem ritkán elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben a valóban biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek megfelelően a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Pénztárca kímélő parketta lerakás Csömöri út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.