Parkettás mester XVI. kerület

Parkettás mester XVI. kerület

Régi parketta felújítása Rákosi út

2019. május 17. - makacstomi

Régi parketta felújítása Rákosi út

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út területén, valamint parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út régiójában?

  • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
  • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
  • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Rákosi út vonzáskörzetében)
  • Szinte bármikor hívhat bennünket
  • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
  • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
  • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

  • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
  • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
  • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
  • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

  1. Szaktanácsadás (Rákosi út környékén)
  2. Anyagbeszerzés Rákosi út
  3. Brazil teak parketta hézagtalanítás Rákosi út
  4. Tölgy parketta lakkozás Rákosi út
  5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
  6. Merbau parketta javítása Rákosi út
  7. Dió parketta átrakása Rákosi út
  8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
  9. Gyertyán parketta szegőléc felrakása Rákosi út
  10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

  • Svédpadló
  • Szalagparketta
  • Mozaik parketta
  • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, de kicsivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik lágy tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és játszva kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a fa természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében jóval tartósabb és jobban takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa struktúráját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb problémából nehezen elhárítható komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított beavatkozásnak!
  2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
  3. Árainkat általában a parketta láttán tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Rákosi út területén nem kell külön fizetni.
  4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
  5. Az ablakok mérete a padló színének kiválasztásánál szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek dacára egy sötét parketta kellemes atmoszférát teremthet nagy alapterületű lakásokban.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
  7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
  8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének megtartására

  • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre 1 napig!
  • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
  • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
  • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út övezetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parkettázás Rákosi út


Pénztárca kímélő parkettázás Rákosi út, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

  • a fektetés helye (pl. étterem)

 

  • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy pár hasznos tippet.

  • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása inkább a következő folyamatot követve gyakoribb.



  • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt.



  • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Rákosi út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Rákosi út


A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és takaróléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül érdemes olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta fajták Rákosi út

 

  • Egyrétegű parketta: az egész elem egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.



  • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási formákat tesznek lehetővé.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.



A parketta takarítása Rákosi út
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása jó megoldás, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor mihamarabb fel kell törölni. Legfeljebb alig nedves felmosófejjel szabad feltakarítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, így megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veti be hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Ha a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá becsöppent flekkek eltüntetése testreszabott tisztítószerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása Rákosi út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

  • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
  • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
  • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
  • A parkettát rögzítő vakpadló elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
  • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás gyors ismertetése

  1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
  2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
  3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

  • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

  • A parketta nagy felületen károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor bölcs döntés lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.

 

  • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és óriási hézag alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

  • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaerősítése kitágult, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

  • A parketta réseinek kiöntése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, de a valóban biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

  • A parketta mozgása célravezetően a eltávolítással és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

  • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek megfelelően a régi parkett ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.



Parkettás mester Rákosi út

Kedvező árú parketta csiszolás Rákosi út területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út vonzáskörzetében?

  • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
  • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
  • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (Rákosi út területén)
  • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
  • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • Odafigyelünk a lakás épségére
  • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
  • Többszöri megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

  • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
  • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
  • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással vállaljuk a következő tevékenységeket:

  1. Szaktanácsadás (Rákosi út övezetében)
  2. Anyagbeszerzés Rákosi út
  3. Jatoba parketta hézagtalanítás Rákosi út
  4. Doussie parketta csiszolás Rákosi út
  5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
  6. Tölgy parketta javítása Rákosi út
  7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Rákosi út
  8. Kanadai juhar parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
  9. Nyír parketta szegélyezés Rákosi út
  10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

  • Svédpadló
  • Készparketta
  • Kétrétegű parketta
  • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa tónusát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, azonban egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták bővítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben strapabíróbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Ha bárminemű rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
  2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
  3. A költségeket rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért Rákosi út környékén nem kell külön fizetni.
  4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
  5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét parketta kellemes hangulatot teremthet tágas helyiségekben.
  6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
  8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának megtartására

  • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
  • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
  • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
  • A padló mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

  • Különálló lakóházak parketta csiszolása
  • Társasházak lakásainak felújítása
  • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út régiójában garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Rákosi út régiójában.

Parketta lerakás Rákosi út


Olcsó parketta lerakás Rákosi út, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

  • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

  • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjai



A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

  • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon elterjedt.



  • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.



  • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad fektetni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, így a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes adhéziót a pormentesített beton garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Rákosi út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Rákosi út


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

parketta rögzítése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtéshez kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Rákosi út

 

  • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.



  • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.



A parketta rendben tartása Rákosi út
A parketta anyaga még elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azon nyomban fel kell itatni. Pusztán kis mértékben nedves felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, így meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veti be durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bekerült pöttyök törlése arra alkalmas vegyszerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

  • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
  • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
  • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
  • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
  • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása Rákosi út

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

  1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
  2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
  3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
  4. A tevékenység záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.

  • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okoknál fogva.

 

  • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ilyen esetben racionális döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

  • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és tekintélyes üreg keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

  • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátásához.

 

  • A parketta üregeinek kiöntése sokszor elég lehet, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

  • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és újbóli lerakással védhető ki.

 

  • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.



Megfizethető parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

A bejegyzés trackback címe:

https://parkettas16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr4114831972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása