Parkettás mester XVI. kerület

Parkettás mester XVI. kerület

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

2019. május 17. - makacstomi

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Kedvező árú parketta csiszolás Csömöri út területén, emellett parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út területén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út környékén?

  • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
  • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
  • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Csömöri út környékén)
  • Hétvégén is elérhetők vagyunk
  • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
  • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
  • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
  • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
  • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

  • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
  • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megerősítése.
  • Az öreg parketta elemei idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
  • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
  • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

  1. Szaktanácsadás (Csömöri út övezetében)
  2. Parketta házhozszállítás Csömöri út
  3. Jatoba parketta hézagtalanítás Csömöri út
  4. Tigerwood tigrisfa parketta csiszolás Csömöri út
  5. Gyertyán parketta ragasztás Csömöri út
  6. Jávor parketta javítása Csömöri út
  7. Jatoba parketta lerakása Csömöri út
  8. Doussie parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
  9. Rózsafa parketta szegélyezés Csömöri út
  10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Csömöri út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

  • Hagyományos parketta
  • Szalagparketta
  • Mozaik parketta
  • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa karakterét úgy, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben tartósabb és könnyebben takarítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Amennyiben bármilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. hézagot), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy enyhébb problémából sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a javítás ráfordítása a többszöröse az időben lebonyolított megelőzésnek!
  2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
  3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Csömöri út övezetében nem kell külön fizetni.
  4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást vállalunk!
  5. A természetes fények a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas otthonokban.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
  8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának védelme érdekében

  • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
  • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
  • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
  • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

  • Családi házak parketta lakkozása
  • Társasházak
  • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Csömöri út vonzáskörzetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út környékén garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Csömöri út


Olcsó parkettázás Csömöri út, parketta felújítás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

  • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

  • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

  • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta darabjainak lerakása jobbára az alábbi módokon elterjedt.



  • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.



  • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő ragadást a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Csömöri út

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Csömöri út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása



A résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, majd takaróléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta dilatációs hézag


A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Tekintve, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtésre kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Csömöri út

 

  • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.



  • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.



A parketta tisztítása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csak alig vizes felmosófejjel megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült pöttyök eltüntetése hozzáillő padlófényezővel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

  • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
  • A parketta hatalmas területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
  • A régi parketta elemei idővel erősen megkoptak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
  • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
  • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid ismertetése

  1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
  4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis ennek során a parketta könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

  • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okok miatt.

 

  • A faburkolat nagy felületen károsodott, így elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyenkor racionális döntés lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

  • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és túl nagy hézag keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

  • A burkolatot stabilizáló párnafa leszorítása elengedett, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.

 

  • A parketta hézagjainak kitöltése sokszor elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

  • A parketta mozgása célravezetően a felbontással és újbóli lerakással oldható meg.

 

  • A parketta átrakása azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.



Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Megfizethető parketta csiszolás Csömöri út övezetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út övezetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út területén?

  • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
  • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
  • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Csömöri út övezetében)
  • Hétvégén is rendelkezésre állunk
  • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
  • Régóta dolgozunk a szakmában
  • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
  • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
  • Nagyobb volumenű megrendelés esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

  • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
  • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
  • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
  • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
  • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

  1. Szaktanácsadás (Csömöri út környékén)
  2. Anyagbeszerzés Csömöri út
  3. Tölgy parketta hézagtalanítás Csömöri út
  4. Merbau parketta lakkozás Csömöri út
  5. Jávor parketta ragasztás Csömöri út
  6. Jarrah parketta pótlása Csömöri út
  7. Rózsafa parketta átrakása Csömöri út
  8. Cseresznye parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
  9. Kempas parketta szegőléc felrakása Csömöri út
  10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás Csömöri út Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

  • Hagyományos parketta
  • Készparketta
  • Kétrétegű parketta
  • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is ápolható, azonban kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés járni rajta, mert finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és jól megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal időtállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. rést), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő problémából komolyabb gikszer legyen, ugyanis a legtöbb esetben a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az időben elvégzett beavatkozásnak!
  2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
  3. A költségeket általában az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Csömöri út környékén nem kell pluszban fizetni.
  4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
  5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta barátságos hangulatot kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
  6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
  8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az éppen futó akcióinkat is. Ajánlásaink a felújított parketta fényének konzerválására

  • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
  • A pác első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
  • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
  • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

  • Különálló lakóházak parketta felújítása
  • Lakóparkok
  • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás Csömöri út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Csömöri út környékén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral. Olcsó parketta lerakás Csömöri út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Csömöri út környékén.

Parketta lerakás Csömöri út


Olcsó parketta lerakás Csömöri út, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

  • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

  • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

  • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, viszont a parketta elemek fektetése inkább a lentiek szerint elterjedt.



  • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.



  • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát engedélyezett fektetni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást a portól megszabadított aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés Csömöri út

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Csömöri út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Csömöri út


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

parketta dilatációs hézag


Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Csömöri út

 

  • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.



  • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási formákat biztosítanak.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.



A parketta rendben tartása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, és érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor azonnal el kell távolítani. Pusztán éppenhogy vizes moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy megelőzzük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ennek köszönhetően kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült foltok törlése hozzáillő tisztítószerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a WU2 sampon alkalmazható, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

  • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
  • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.
  • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
  • A parkettát rögzítő OSB lemez elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
  • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás gyors bemutatása

  1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a régi parkettát.
  2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
  3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
  4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

  • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.

 

  • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, emiatt elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben okos választás lehet az elemek átrakással való megerősítése.

 

  • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt vetemedtek, és tekintélyes nyílás formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

  • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc leszorítása nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció teljesítéséhez.

 

  • A parketta réseinek kiöntése nem ritkán elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben a valóban biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

  • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

  • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek megfelelően a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.



Pénztárca kímélő parketta lerakás Csömöri út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

A bejegyzés trackback címe:

https://parkettas16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr4014831968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása