Parkettás mester XVI. kerület

Parkettás mester XVI. kerület

Parkettás mester Veres Péter út

2019. május 17. - makacstomi

Parkettás mester Veres Péter út

Kedvező árú parketta csiszolás Veres Péter út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással Veres Péter út régiójában?

  • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
  • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
  • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk (Veres Péter út környékén)
  • Hétvégén is hívhat bennünket
  • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
  • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
  • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
  • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
  • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Veres Péter út környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

  • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel sokféle hatás eredményeképpen.
  • A parketta nagy területen sérült meg, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
  • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
  • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, így már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk az alábbi munkákat:

  1. Helyszíni felmérés (Veres Péter út övezetében)
  2. Parketta házhozszállítás Veres Péter út
  3. Tölgy parketta hézagtalanítás Veres Péter út
  4. Kanadai juhar parketta lakkozás Veres Péter út
  5. Bambusz parketta ragasztás Veres Péter út
  6. Wenge parketta pótlása Veres Péter út
  7. Rózsafa parketta átrakása Veres Péter út
  8. Cseresznye parketta nyikorgás megszüntetése Veres Péter út
  9. Éger parketta szegélyezés Veres Péter út
  10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta olajozás Veres Péter út Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

  • Svédpadló
  • Készparketta
  • Intarzia parketta
  • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa tónusát. Játszi könnyedséggel karbantartható, azonban egy kicsit több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, megnyugtató a talpnak, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így jóval időtállóbb és simán takarítható felületet kapunk, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Ha valamilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gond legyen, ugyanis a legtöbb esetben a javítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
  2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
  3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Veres Péter út övezetében nem kell pluszban fizetni.
  4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát vállalunk!
  5. A helyiség világítása és fekvése a parketta színének kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek dacára egy sötét padló kellemes hangulatot teremthet tekintélyes méretű helyiségekben.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
  8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a parketta viaszolás fényének megőrzésére

  • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
  • A pác első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
  • 6-7 napig ne helyezzen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
  • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig lehet élvezni a szépségét.

Veres Péter út vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

  • Kertes házak parketta csiszolása
  • Társasházak
  • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Veres Péter út

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, néhány munkánkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Veres Péter út vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás Veres Péter út


Kedvező árú parkettázás Veres Péter út, parketta csiszolás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az ideális parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

  • a fektetés helye (pl. iroda)

 

  • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége jelentősen múlik azon, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása



A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

  • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak fektetése jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb.



  • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.



  • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta javítás Veres Péter út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak különleges parkettát engedélyezett ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Veres Péter út

 

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Veres Péter út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Veres Péter út


A résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd szegőléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta rögzítése Veres Péter út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Veres Péter út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták Veres Péter út

 

  • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta.



  • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.



A parketta tisztítása festés után Veres Péter út
A parketta fája még feldolgozott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása jó megoldás, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Pusztán kis mértékben vizes felmosófejjel szabad feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, ilyen módon elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás alá bekerült flekkek eltávolítása testreszabott vegyszerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után feloldható, de ezután tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge vethető be, azonban utóbbiak csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Veres Péter út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

  • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
  • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
  • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
  • A parkettát stabilizáló OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a stabilizáló funkció betöltéséhez.
  • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
  • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid ismertetése

  1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
  2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
  3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
  4. A műveletsor befejező eleme az ismét leragasztott parketta polírozása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

  • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okoknál fogva.

 

  • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben bölcs döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

  • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és óriási rés formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

  • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc odaszögezése nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

  • A parketta üregeinek kitöltése gyakran kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a ténylegesen garantált technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

  • A parketta mozgása a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

  • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ezért a régi parkett ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.



Parketta csiszolás Veres Péter út

Olcsó parketta csiszolás Veres Péter út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Veres Péter út vonzáskörzetében?

  • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
  • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
  • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk (Veres Péter út környékén)
  • Hétvégén is elérhetők vagyunk
  • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
  • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
  • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
  • Precizitás a megbeszélt feladatok intézésében
  • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Veres Péter út környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

  • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különböző okok miatt.
  • A parketta kiterjedt felületen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
  • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
  • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
  • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
  • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 1 éves garanciavállalással vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

  1. Szaktanácsadás (Veres Péter út vonzáskörzetében)
  2. Anyagbeszerzés Veres Péter út
  3. Antik bükk parketta felújítás Veres Péter út
  4. Brazil teak parketta lakkozás Veres Péter út
  5. Rózsafa parketta aljzatkiegyenlítés Veres Péter út
  6. Gyertyán parketta pótlása Veres Péter út
  7. Jávor parketta átrakása Veres Péter út
  8. Nyír parketta nyikorgás megszüntetése Veres Péter út
  9. Bükk parketta szegőléc felrakása Veres Péter út
  10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Veres Péter út Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

  • Svédpadló
  • Szalagparketta
  • Kétrétegű parketta
  • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa mintázatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert puha tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben ellenállóbb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

  1. Ha valamilyen rendellenességet lát a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy kisebb problémából sokkal súlyosabb gikszer legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított prevenciónak!
  2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
  3. A munkadíjat általában helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Veres Péter út környékén nem kell pluszban fizetni.
  4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát adunk!
  5. Az ablakok mérete a szalagparketta színének meghatározásakor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét padló barátságos hangulatot adhat tágas lakásokban.
  6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
  7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
  8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a pácolt parketta fényének megtartására

  • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre 1 napig!
  • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül időszerű.
  • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
  • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve sok évig csodálhatja a fényét.

Veres Péter út környékén az alábbi megrendelők hívását várom:

  • Különálló lakóházak parketta felújítása
  • Lakótelepek lakásainak felújítása
  • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Veres Péter út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Veres Péter út régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás Veres Péter út régiójában, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Veres Péter út környékén.

Parketta lerakás Veres Péter út


Olcsó parketta lerakás Veres Péter út, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

  • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

  • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt keménysége nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjai



A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

  • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása többnyire a lentiek szerint gyakoribb.



  • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt.



  • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás Veres Péter út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem rakható le fűtött aljzatra, így a padló alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, tudniillik a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta leragasztása Veres Péter út

Parketta lerakási minták



Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Veres Péter út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Veres Péter út


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel takarjuk le a rést.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Veres Péter út

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Veres Péter út


Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtés fölé csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan parketta fafajtákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Veres Péter út

 

  • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.



  • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési mintákat kínálnak.



  • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.



A parketta tisztítása Veres Péter út
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, és érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása rendben van, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Pusztán kis mértékben nedves felmosófejjel lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása olajozással kivitelezhető, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia alá bekerült flekkek eltüntetése megfelelő tisztítószerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Veres Péter út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

  • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
  • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett stabilizálása.
  • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
  • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
  • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
  • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
  • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

  1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
  3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
  4. A tevékenység záró eleme az ismét leragasztott parketta felcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

  • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okok miatt.

 

  • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc cseréje, ekkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

  • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és óriási rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

  • A parkettát rögzítő párnafa odaszögezése kitágult, így már már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

  • A parketta hézagjainak kitöltése időnként elég lehet, akár tartós megoldás lehet, viszont az igazán biztonságos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

  • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

  • Az átrakás azért is javasolt, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, emiatt a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.



Pénztárca kímélő parketta lerakás Veres Péter út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://parkettas16kerulet.blog.hu/api/trackback/id/tr4614831958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása