Parkettás mester XVI. kerület

Régi parketta felújítása Rákosi út

2019. május 17. - makacstomi

Régi parketta felújítása Rákosi út

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út területén, valamint parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út régiójában?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást garantálunk (Rákosi út vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákosi út környékén)
 2. Anyagbeszerzés Rákosi út
 3. Brazil teak parketta hézagtalanítás Rákosi út
 4. Tölgy parketta lakkozás Rákosi út
 5. Wenge parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
 6. Merbau parketta javítása Rákosi út
 7. Dió parketta átrakása Rákosi út
 8. Nyír parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
 9. Gyertyán parketta szegőléc felrakása Rákosi út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:


Természetes olajozás
Ez a művelet jobban kirajzolja a fa tónusát. Akár házilag is karbantartható, de kicsivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik lágy tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és játszva kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a fa természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében jóval tartósabb és jobban takarítható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa struktúráját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére szolgál.

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb problémából nehezen elhárítható komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat általában a parketta láttán tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Rákosi út területén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének kiválasztásánál szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek dacára egy sötét parketta kellemes atmoszférát teremthet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a lakásban, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út övezetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parkettázás Rákosi út


Pénztárca kímélő parkettázás Rákosi út, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. étterem)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása inkább a következő folyamatot követve gyakoribb. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Rákosi út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Rákosi út


A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és takaróléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen kívül érdemes olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta fajták Rákosi út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta. • Többrétegű: általában 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos lerakási formákat tesznek lehetővé. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.A parketta takarítása Rákosi út
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása jó megoldás, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor mihamarabb fel kell törölni. Legfeljebb alig nedves felmosófejjel szabad feltakarítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, így megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veti be hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legjobb. Ha a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá becsöppent flekkek eltüntetése testreszabott tisztítószerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása Rákosi út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő vakpadló elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

öreg parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.

 

 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor bölcs döntés lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.

 

 • A régi parketta elemei a nap hatására összeszáradtak, és óriási hézag alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaerősítése kitágult, ezért már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

 • A parketta réseinek kiöntése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, de a valóban biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 • A parketta mozgása célravezetően a eltávolítással és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta "beérik", és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek megfelelően a régi parkett ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.Parkettás mester Rákosi út

Kedvező árú parketta csiszolás Rákosi út területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Rákosi út vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (Rákosi út területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megrendelés esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Rákosi út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

tölgy parketta átrakása Rákosi út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással vállaljuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Rákosi út övezetében)
 2. Anyagbeszerzés Rákosi út
 3. Jatoba parketta hézagtalanítás Rákosi út
 4. Doussie parketta csiszolás Rákosi út
 5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés Rákosi út
 6. Tölgy parketta javítása Rákosi út
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Rákosi út
 8. Kanadai juhar parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Rákosi út
 9. Nyír parketta szegélyezés Rákosi út
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parkettás mester Rákosi út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő felületkezelés:


Természetes olajozás
Az olajozás jobban kirajzolja a fa tónusát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, azonban egy kicsit több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták bővítik a fa sajátosságait azzal, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben strapabíróbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. Az árajánlatot megelőző szemléért Rákosi út környékén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának kiszemelésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét parketta kellemes hangulatot teremthet tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a hasznos tanácsokat. Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának megtartására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Rákosi út vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Rákosi út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében szerezhet bővebb információkat, csiszolásainkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Rákosi út régiójában, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út régiójában garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Rákosi út régiójában.

Parketta lerakás Rákosi út


Olcsó parketta lerakás Rákosi út, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út területén garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)

 

 • a használat módja (pl. hálószoba)


A parketta kötelező kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon elterjedt. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás Rákosi út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad fektetni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, így a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes adhéziót a pormentesített beton garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Rákosi út

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Rákosi út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Rákosi út


A hézagba faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

parketta rögzítése Rákosi út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Rákosi út


Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtéshez kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Rákosi út

 

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.A parketta rendben tartása Rákosi út
A parketta anyaga még elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása rendben van, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azon nyomban fel kell itatni. Pusztán kis mértékben nedves felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, így meggátolhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veti be durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legjobb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bekerült pöttyök törlése arra alkalmas vegyszerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes oldattal 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Rákosi út területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.

felpúposodott parketta javítása Rákosi út

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ilyen esetben racionális döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és tekintélyes üreg keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátásához.

 

 • A parketta üregeinek kiöntése sokszor elég lehet, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán biztos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és újbóli lerakással védhető ki.

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.Megfizethető parketta lerakás Rákosi út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosi út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Kedvező árú parketta csiszolás Csömöri út területén, emellett parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út területén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út környékén?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Csömöri út környékén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végzett megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, emiatt már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

felpúposodott parketta javítása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Csömöri út övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Csömöri út
 3. Jatoba parketta hézagtalanítás Csömöri út
 4. Tigerwood tigrisfa parketta csiszolás Csömöri út
 5. Gyertyán parketta ragasztás Csömöri út
 6. Jávor parketta javítása Csömöri út
 7. Jatoba parketta lerakása Csömöri út
 8. Doussie parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
 9. Rózsafa parketta szegélyezés Csömöri út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Csömöri út Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak fixálás után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa karakterét úgy, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben tartósabb és könnyebben takarítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bármilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. hézagot), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy enyhébb problémából sokkal körülményesebben megszüntethető komplikáció legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a javítás ráfordítása a többszöröse az időben lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Csömöri út övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a parketta árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta kellemes atmoszférát nyújthat tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az éppen futó akcióinkat is. Javaslataink a felújított parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.
Pénztárca kímélő parketta csiszolás Csömöri út vonzáskörzetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út környékén garanciával, fix parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Csömöri út


Olcsó parkettázás Csömöri út, parketta felújítás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)


A parketta megkövetelt keménysége jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta darabjainak lerakása jobbára az alábbi módokon elterjedt. • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt. • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak különleges parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő ragadást a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Csömöri út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Csömöri út

 

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakásaA résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, majd takaróléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta dilatációs hézag


A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Tekintve, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtésre kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül tanácsos olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Csömöri út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.A parketta tisztítása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz kerül, akkor mihamarabb el kell távolítani. Csak alig vizes felmosófejjel megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, eképpen megelőzhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült pöttyök eltüntetése hozzáillő padlófényezővel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út övezetében?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással való rögzítése.
 • A régi parketta elemei idővel erősen megkoptak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, emiatt már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis ennek során a parketta könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okok miatt.

 

 • A faburkolat nagy felületen károsodott, így elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyenkor racionális döntés lehet a lécek átrakással való stabilizálása.

 

 • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és túl nagy hézag keletkezett köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A burkolatot stabilizáló párnafa leszorítása elengedett, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.

 

 • A parketta hézagjainak kitöltése sokszor elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben az igazán megbízható technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.

 

 • A parketta mozgása célravezetően a felbontással és újbóli lerakással oldható meg.

 

 • A parketta átrakása azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Parketta csiszolás lakkozás Csömöri út

Megfizethető parketta csiszolás Csömöri út övezetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út övezetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Csömöri út területén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Csömöri út övezetében)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Csömöri út környékén)
 2. Anyagbeszerzés Csömöri út
 3. Tölgy parketta hézagtalanítás Csömöri út
 4. Merbau parketta lakkozás Csömöri út
 5. Jávor parketta ragasztás Csömöri út
 6. Jarrah parketta pótlása Csömöri út
 7. Rózsafa parketta átrakása Csömöri út
 8. Cseresznye parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Csömöri út
 9. Kempas parketta szegőléc felrakása Csömöri út
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

parketta lakkozás Csömöri út Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a felújítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Akár házilag is ápolható, azonban kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés járni rajta, mert finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és jól megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal időtállóbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácolt felület
Pácolt felületű termék: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására alkalmazható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. rést), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő problémából komolyabb gikszer legyen, ugyanis a legtöbb esetben a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az időben elvégzett beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A költségeket általában az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Csömöri út környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta barátságos hangulatot kölcsönözhet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az éppen futó akcióinkat is. Ajánlásaink a felújított parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A pác első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

Csömöri út vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta javítás Csömöri út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Olcsó parketta csiszolás Csömöri út környékén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral. Olcsó parketta lerakás Csömöri út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Csömöri út környékén.

Parketta lerakás Csömöri út


Olcsó parketta lerakás Csömöri út, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta előírt kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, viszont a parketta elemek fektetése inkább a lentiek szerint elterjedt. • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt. • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás-átrakás Csömöri út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát engedélyezett fektetni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást a portól megszabadított aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés Csömöri út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Csömöri út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Csömöri út


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, és szegélyléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal biztosítható.

parketta dilatációs hézag


Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Csömöri út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Csömöri út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta. • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási formákat biztosítanak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.A parketta rendben tartása Csömöri út
A parketta fája tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, és érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor azonnal el kell távolítani. Pusztán éppenhogy vizes moppal szabad megtisztítani a padlót, hogy megelőzzük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ennek köszönhetően kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia mögé bekerült foltok törlése hozzáillő tisztítószerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a WU2 sampon alkalmazható, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Csömöri út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez elmozdult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.

tölgy parketta átrakása Csömöri út

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.

 

 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, emiatt elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben okos választás lehet az elemek átrakással való megerősítése.

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt vetemedtek, és tekintélyes nyílás formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc leszorítása nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció teljesítéséhez.

 

 • A parketta réseinek kiöntése nem ritkán elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben a valóban biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel védhető ki.

 

 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek megfelelően a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.Pénztárca kímélő parketta lerakás Csömöri út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Csömöri út régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettás mester Veres Péter út

Parkettás mester Veres Péter út

Kedvező árú parketta csiszolás Veres Péter út övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással Veres Péter út régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk (Veres Péter út környékén)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Veres Péter út környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen sérült meg, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, így már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.

öreg parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Veres Péter út övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Veres Péter út
 3. Tölgy parketta hézagtalanítás Veres Péter út
 4. Kanadai juhar parketta lakkozás Veres Péter út
 5. Bambusz parketta ragasztás Veres Péter út
 6. Wenge parketta pótlása Veres Péter út
 7. Rózsafa parketta átrakása Veres Péter út
 8. Cseresznye parketta nyikorgás megszüntetése Veres Péter út
 9. Éger parketta szegélyezés Veres Péter út
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

parketta olajozás Veres Péter út Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő olajozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás hangsúlyozza a fa tónusát. Játszi könnyedséggel karbantartható, azonban egy kicsit több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, megnyugtató a talpnak, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és játszva megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így jóval időtállóbb és simán takarítható felületet kapunk, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gond legyen, ugyanis a legtöbb esetben a javítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Veres Péter út övezetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta színének kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek dacára egy sötét padló kellemes hangulatot teremthet tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a parketta viaszolás fényének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig lehet élvezni a szépségét.

Veres Péter út vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Veres Péter út

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, néhány munkánkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.
Megfizethető parketta csiszolás Veres Péter út vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás Veres Péter út


Kedvező árú parkettázás Veres Péter út, parketta csiszolás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.
A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az ideális parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a fektetés helye (pl. iroda)

 

 • a felhasználás módja (pl. nappali)


A parketta kötelező keménysége jelentősen múlik azon, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakásaA parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, viszont a parketta darabjainak fektetése jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb. • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt. • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta javítás Veres Péter út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak különleges parkettát engedélyezett ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, így a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Veres Péter út

 

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Veres Péter út

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Veres Péter út


A résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd szegőléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta rögzítése Veres Péter út

 

Parketta lakkozás száradási idő


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Veres Péter út


Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtésre csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták Veres Péter út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat tesznek lehetővé. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.A parketta tisztítása festés után Veres Péter út
A parketta fája még feldolgozott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása jó megoldás, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Pusztán kis mértékben vizes felmosófejjel szabad feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, ilyen módon elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás rögzítése nem jó, a letakarás alá bekerült flekkek eltávolítása testreszabott vegyszerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után feloldható, de ezután tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge vethető be, azonban utóbbiak csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Veres Péter út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei idővel kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.

régi parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor befejező eleme az ismét leragasztott parketta polírozása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okoknál fogva.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben bölcs döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.

 

 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és óriási rés formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.

 

 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc odaszögezése nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének ellátásához.

 

 • A parketta üregeinek kitöltése gyakran kielégítő, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a ténylegesen garantált technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.

 

 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ezért a régi parkett ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.Parketta csiszolás Veres Péter út

Olcsó parketta csiszolás Veres Péter út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Veres Péter út vonzáskörzetében?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk (Veres Péter út környékén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Veres Péter út környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.

felpúposodott parketta javítása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet. A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta javítására. A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt. A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése. A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan. A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez. A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása. A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg. Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, "beérik", és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés. Parkettacsiszolási kínálatunk 1 éves garanciavállalással vállaljuk a lent felsorolt feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Veres Péter út vonzáskörzetében)
 2. Anyagbeszerzés Veres Péter út
 3. Antik bükk parketta felújítás Veres Péter út
 4. Brazil teak parketta lakkozás Veres Péter út
 5. Rózsafa parketta aljzatkiegyenlítés Veres Péter út
 6. Gyertyán parketta pótlása Veres Péter út
 7. Jávor parketta átrakása Veres Péter út
 8. Nyír parketta nyikorgás megszüntetése Veres Péter út
 9. Bükk parketta szegőléc felrakása Veres Péter út
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

parkettás mester Veres Péter út Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:


Természetes olajozás
Ez az eljárás kiemeli a fa mintázatát. Könnyen ápolható, azonban valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás
Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert puha tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa sajátosságait olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben ellenállóbb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácolt felület
Pácolt bevonatú termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen rendellenességet lát a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy kisebb problémából sokkal súlyosabb gikszer legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás költsége sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát rakunk le, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat általában helyszíni felmérés alapján lehet véglegesíteni, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Veres Péter út környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a szalagparketta színének meghatározásakor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét padló barátságos hangulatot adhat tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, mert csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a pácolt parketta fényének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre 1 napig!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül időszerű.
 • 1 hétig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve sok évig csodálhatja a fényét.

Veres Péter út környékén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Veres Péter út

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.
Kedvező árú parketta csiszolás Veres Péter út régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal. Kedvező árú parketta lerakás Veres Péter út régiójában, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Veres Péter út környékén.

Parketta lerakás Veres Péter út


Olcsó parketta lerakás Veres Péter út, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta átrakás árakkal.
A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)

 

 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)


A parketta előírt keménysége nagyban múlik azon, hogy hová tervezzük lerakni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása többnyire a lentiek szerint gyakoribb. • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík betonra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt. • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.

 

parketta lerakás Veres Péter út

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem rakható le fűtött aljzatra, így a padló alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, tudniillik a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta leragasztása Veres Péter út

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Veres Péter út

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Veres Péter út


A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel takarjuk le a rést.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Veres Péter út

 

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Veres Péter út


Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtés fölé csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan parketta fafajtákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Veres Péter út

 

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta. • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési mintákat kínálnak. • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.A parketta tisztítása Veres Péter út
A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, és érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása rendben van, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor azon nyomban el kell tüntetni onnan. Pusztán kis mértékben nedves felmosófejjel lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása olajozással kivitelezhető, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia alá bekerült flekkek eltüntetése megfelelő tisztítószerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Veres Péter út vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.

tölgy parketta átrakása Veres Péter út

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység záró eleme az ismét leragasztott parketta felcsiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra. A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okok miatt.

 

 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc cseréje, ekkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.

 

 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és óriási rés jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.

 

 • A parkettát rögzítő párnafa odaszögezése kitágult, így már már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.

 

 • A parketta hézagjainak kitöltése időnként elég lehet, akár tartós megoldás lehet, viszont az igazán biztonságos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.

 

 • A parketta dilatációja célravezetően a felbontással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.

 

 • Az átrakás azért is javasolt, mert ahogy öregszik, a parketta "beérik", és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, emiatt a régi parkettalécek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.Pénztárca kímélő parketta lerakás Veres Péter út vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Veres Péter út területén garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.

Parketta olajozás Sashalom

Parketta olajozás Sashalom

Olcsó parketta csiszolás Sashalom övezetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Sashalom vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással Sashalom területén?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk (Sashalom környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe! Parkettázási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Sashalom régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta csiszolás
 5. Parketta ragasztás
 6. Parketta javítása
 7. Parketta lerakása
 8. Parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás
 9. Parketta szegőléc felrakása
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parketta felújítás Sashalom Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet kivitelezni.  

A csiszolást követő parketta pácolás:


Természetes olajozás
Az olajozás hangsúlyozza a fa mintázatát. Otthoni eljárással is ápolható, viszont valamivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás
Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, jó érzés a talpnak, hiszen puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és egyszerűen karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás
A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták bővítik a fa jellegzetességeit úgy, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal strapabíróbb és jobban tisztítható felületet érünk el, nem takarja el a fa természetességét.

Pácbevonat
Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő kellemetlenségből jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben lebonyolított beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket rendszerint a parketta láttán lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Sashalom területén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének kiválasztásánál szintén domináns szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek ellenére egy sötét termék barátságos légkört nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Egész anyagában kemény fából készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a pácolt parketta fényének védelme érdekében

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor sok évig lehet élvezni a szépségét.

Sashalom vonzáskörzetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Sashalom

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál. Olcsó parketta csiszolás Sashalom régiójában, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Sashalom környékén garanciavállalással, fix parketta csiszolás árakkal.

Parketta pácolás Rákosszentmihály

Parketta pácolás Rákosszentmihály

Olcsó parketta pácolás Rákosszentmihály területén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosszentmihály vonzáskörzetében garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Rákosszentmihály vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást garantálunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Rákosszentmihály területén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe! Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Rákosszentmihály környékén)
 2. Parketta házhozszállítás
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta csiszolás
 5. Parketta ragasztás
 6. Parketta pótlása
 7. Parketta átrakása
 8. Parketta nyikorgás megszüntetése
 9. Parketta szegőléc felrakása
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parkettás mester Rákosszentmihály Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet kivitelezni.  

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:

Természetes olajozás Az olajozás hangsúlyozza a fa erezetét. Könnyen megóvható az állaga, viszont egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis időközönként át kell újra kenni a felületet. Matt lakkozás Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták tartósabbak és jól ápolhatóak.   Selyemfényű lakkozás A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek kiegészítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes struktúráját, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Így még tartósabb és jobban takarítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.   Pácolt felület Pácolt felületű szalagparketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.  

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. repedezés), szívesen adunk útmutatást a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb problémából sokkal körülményesebben megszüntethető gond legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben véghez vitt megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Rákosszentmihály régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a padló színének meghatározásakor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét padló kellemes légkört kölcsönözhet nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, tudniillik csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Rákosszentmihály vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

pormentes parkettacsiszolás Rákosszentmihály A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál. Megfizethető parketta csiszolás Rákosszentmihály régiójában, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Rákosszentmihály övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.

Parketta felújítás csiszolás nélkül Mátyásföld

Parketta felújítás csiszolás nélkül Mátyásföld

Kedvező árú parketta csiszolás Mátyásföld régiójában, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Mátyásföld területén garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes minket hívni parketta csiszolással Mátyásföld területén?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk (Mátyásföld vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek! Parketta felújítási tevékenységeink 100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Mátyásföld régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta csiszolás
 5. Parketta ragasztás
 6. Parketta javítása
 7. Parketta lerakása
 8. Parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás
 9. Parketta szegélyezés
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parkettás mester Mátyásföld Számos parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a csiszolást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa erezetét. Akár házilag is ápolható, de egy kicsit több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, mert olykor át kell újra kenni a felületet. Matt lakkozás Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, kellemes járni rajta, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és jól ápolhatóak.   Selyemfényű lakkozás A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa sajátosságait olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek megfelelően sokkal strapabíróbb és jobban takarítható felületet kapunk, kiemeli a fa természetességét.   Pácbevonat Pácolt bevonatú termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.  

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű rendellenességet lát a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy enyhébb bakiból csak teljes cserével kiküszöbölhető gond legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse a megfelelő időben végrehajtott megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket többnyire az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért Mátyásföld vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a termék árnyalatának eldöntésekor szintén döntő feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét termék meleg atmoszférát adhat nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, mert csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének megtartására

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre 1 napig!
 • A felület első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig csodálhatja a fényét.

Mátyásföld régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta javítás Mátyásföld A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg. Pénztárca kímélő parketta csiszolás Mátyásföld területén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Mátyásföld területén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Parketta csiszolás lakkozás Cinkota

Parketta csiszolás lakkozás Cinkota

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Cinkota vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Cinkota régiójában garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Cinkota régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást garantálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (Cinkota vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe! Parkettázási szolgáltatásaink 1 éves szavatossággal vállaljuk a következő munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Cinkota övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta lakkozás
 5. Parketta aljzatkiegyenlítés
 6. Parketta pótlása
 7. Parketta lerakása
 8. Parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás
 9. Parketta szegőléc felrakása
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk

  parketta felújítás Cinkota Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

Erősen mozgó parketta esetén a hézagkitöltést csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.  

Parketta csiszolás utáni olajozás:

Természetes olajozás Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Akár házilag is karbantartható, viszont egy kicsit több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis olykor kezelni kell a felületet. Matt lakkozás Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, tudniillik lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták ellenállóak és simán gondozhatók.   Selyemfényű lakkozás A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa jellegzetességeit azzal, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben strapabíróbb és jobban rendben tartható felületet kapunk, kiemeli a fa erezetét.   Pácolt felület Pácolt bevonatú szalagparketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére alkalmazható.  

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. hézagot), javaslatot kérhet telefonon is a a probléam megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb problémából jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gond legyen, mivel többnyire a javítás bekerülési költsége a többszöröse az időben véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A munkadíjat általában helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért Cinkota régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. Az ablakok mérete a termék színének kiszemelésekor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta barátságos hangulatot teremthet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha tartós parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, mert kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat. Javaslataink a parketta viaszolás fényének konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva évekig gyönyörködhet benne.

Cinkota környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Cinkota A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, néhány munkánkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál. Olcsó parketta csiszolás Cinkota övezetében, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Cinkota vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Parketta felújítás csiszolás nélkül Árpádföld

Parketta felújítás csiszolás nélkül Árpádföld

Megfizethető parketta csiszolás Árpádföld környékén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Árpádföld területén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Árpádföld területén?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (Árpádföld régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok lebonyolításában
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek! Parkettázási kínálatunk 100%-os elégedettségi garanciavállalással végezzük az alábbi feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (Árpádföld régiójában)
 2. Anyagbeszerzés
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta csiszolás
 5. Parketta aljzatkiegyenlítés
 6. Parketta javítása
 7. Parketta lerakása
 8. Parketta nyikorgás megszüntetése
 9. Parketta szegőléc felrakása
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után

  parketta olajozás Árpádföld Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.  

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás

Az olajozás kiemeli a fa mintázatát. Könnyen karbantartható, de egy kicsit több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, jó érzés járni rajta, ugyanis finom tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és könnyen gondozhatók.  

Selyemfényű lakkozás A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták kiegészítik a fa karakterét olyan módon, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében jóval erősebb és simán takarítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.  

Pácbevonat Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.  

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb bakiból nehezen elhárítható gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás munkadíja a többszöröse a megfelelő időben véghez vitt megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket általában az elvégzendő munka megtekintése után számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A munka megtekintéséért Árpádföld környékén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát adunk!
 5. A természetes fények a padló színének meghatározásakor szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta meleg légkört nyújthat tágas helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem ránk bízza, mert csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket. Ajánlásaink a pácolt parketta szépségének megőrzésére

 • Ne taposson a frissen lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig csodálhatja a fényét.

Árpádföld övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás Árpádföld A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, néhány munkánkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva talál. Kedvező árú parketta csiszolás Árpádföld régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Árpádföld övezetében garanciával, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Kapcsolat

Elérhetőség és cégadatok

Cégadatok
 • A vállalkozás neve: Makács Tamás egyéni vállalkozó
 • Parkettás mester XVI. kerület: 1161 Budapest, Rákospalotai határút 85.
 • Adószám: 66819826-1-34
 • Kapcsolattartó: Makács Tamás
 • Telefonszám: 06 30 317-4687
 • E-mail cím: parkettafelcsiszolas@gmail.com
 • Facebook oldal: Parketta csiszolás Facebook oldal
 • Weboldal: http://parkettacsiszolas.org

 

Parkettás mester XVI. kerület

Parkettás mester XVI. kerület

Megfizethető parketta csiszolás XVI. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület területén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással XVI. kerület környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (XVI. kerület környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe! Parkettázási szolgáltatásaink 100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk a következő tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (XVI. kerület övezetében)
 2. Anyagbeszerzés
 3. Parketta felújítás
 4. Parketta csiszolás
 5. Parketta ragasztás
 6. Parketta javítása
 7. Parketta átrakása
 8. Parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás
 9. Parketta szegélyezés
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt

  parketta olajozás XVI. kerület Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak fixálás után lehet kivitelezni.  

A csiszolást követő lakkozás:

Természetes olajozás Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, azonban kicsivel több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű termékek, mert olykor kezelni kell a felületet. Matt lakkozás Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató a talpnak, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és jól kezelhetők.   Selyemfényű lakkozás A selyemfényű lakkal bevont termékek megtoldják a fa karakterét úgy, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Így jelentős mértékben strapabíróbb és simán rendben tartható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa struktúráját.   Pácbevonat Pácolt felületű termék: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.  

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen szokatlan dolgot tapasztal a parkettában (pl. hézagot), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne késlekedjen, hogy egy jelentéktelennek tűnő problémából nehezen elhárítható gond legyen, mivel többnyire a teljes felújítás ára a többszöröse az időben elvégzett megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat mindig a parketta láttán lehet véglegesíteni, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért XVI. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta árnyalatának kiválasztásánál szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ennek ellenére egy sötét padló kellemes hangulatot nyújthat nagy alapterületű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a lakásban, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat. Ajánlásaink a parketta viaszolás ép állapotának megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A felület első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor évekig gyönyörködhet benne.

XVI. kerület vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Közületek (pl. óvoda) parketta felújítása

 

parketta lerakás-átrakás XVI. kerület A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál. Kedvező árú parketta csiszolás XVI. kerület környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. XVI. kerület vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.